koken & tafelen algemeen

Turkse boerensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

 

2 eetlepels boter

1 gesnipperde ui

1 liter kippenbouillon

1 theekop, 1 nacht geweekte gort

1 theekop yoghurt (Turks)

2 eetlepels vers gehakte peterselie

1 eetlepel vers gehakte munt

Zout en peper naar smaak

Bereiding

Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 5 minuten goudgeel. Voeg er de bouillon aan toe en breng het geheel aan de kook. Doe de gort, zout en peper er bij en laat het geheel nog 3 kwartier koken totdat de gort gaar is. Giet er een paar eetlepels hete bouillon  bij de yoghurt en klop dit goed door elkaar. Doe dit mengsel weer in de soep. Verhit de soep maar laat hem niet meer koken. Strooi peterselie en munt over de soep en dien op.