koken & tafelen algemeen

Tom Kha Kai soep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

400 gram kipfilet

400 milliliter kokosmelk

800 milliliter kippenbouillon

200 milliliter sinaasappelsap

2 stengels citroengras

klein stukje gember

2 teentjes knoflook

1 rode peper

150 gram champignons

100 gram tauge

1 a 2 eetlepels Thaise vissaus

1 limoen

koriander

Bereiding

Snij de kipfilet in dunne plakjes. Verwarm in een ruime pan de kokosmelk, bouillon en sinaasappelsap tot net onder het kookpunt. Kneus de stengels citroengras, schil de gember in snij deze in dunne reepjes, snij de knoflook, rode peper en champignons fijn. Voeg de kipfilet, citroengras, gember, knoflook en peper en de champignons aan de soep toe. Laat dit ongeveer 5 minuten op een laag vuur trekken, maar laat de soep NIET koken. Haal het citroengras uit de pan, schep de soep in kommen en garneer met taugee, vissaus, limoensap en korianderblaadjes.