koken & tafelen algemeen

Spinaziesoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 winterwortel

1 prei

1 ui

400 gram gewassen spinazie

60 gram bloem

50 gram boter

1 liter groentebouillon.

2 dl room

Bereiding

Snij de wortel in blokjes. Snipper een klein stuk ui gesmolten en prei fijn. Doe de boter in een pan. Als de boter gesmolten is, doe dan de ui, prei en wortel in de pan erbij. Als de boter aan het bubbelen is, haal dan de pan van het vuur en doe de bloem erbij. Als het een bal is, zet de pan dan weer terug op het vuur en zorg dat de bal loslaat van de bodem. Zet de pan weg. Haal de steeltjes van de spinazie  en was de spinazie. Doe de spinazie in een pan zonder water en wacht totdat de spinazie is geslonken. Zeef de spinazie en knijp hem helemaal droog. Snij hem daarna helemaal fijn. Pak de bal en doe de bouillon erbij . Zet de pan op het vuur en wacht tot het kookt. Giet daarna de soep over met een vergiet boven een andere pan. Meng de spinazie erbij. Als laatste doe de room erbij