koken & tafelen algemeen

Prei zalm soep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

250 gram bloemige aardappelen

1 liter kippenbouillon

1 prei

100 gram gerookte zalm

Peper

Allesbinder

1 potje Crème fraîche

Bereiding

Maak de kippenbouillon en zet deze op het vuur. Voeg hier de geschilde in stukjes gesneden aardappel aan toe. Kook het geheel tot de aardappelen goed gaar zijn (als je er met een vork in prikt, valt de aardappel uit elkaar). Giet de aardappelen af en vang de bouillon op. Maak van de aardappelen puree en roer het hierna goed door de bouillon. Was de prei en snijd deze in dunne ringetjes en snijd de zalm in kleine stukjes (reepjes). Breng de soep weer aan de kook en voeg dan de prei toe. Laat dit geheel nu 3 minuten zachtjes door koken. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind de soep met allesbinder mocht deze te waterig zijn. Op het laatst de zalm en de crème fraîche toevoegen (niet mee laten koken)

 

 

Aantal calorieën per portie: 197 Kcal. per portie