koken & tafelen algemeen

Pompoen appelsoep met korianderroom

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

400 gram pompoenen
3 stuks appel (Granny Smith)
8 deciliter bouillon
1 bos koriander (vers)
250 gram crème fraiche
25 centiliter olie
1 ui
1 cm gemberwortel (vers)
3 stuks aardappelen
5 theelepels koenjit (gedroogd)
1 theelepel kerriepoeder
2 gram kaneel
5 gram suiker
peper en zout

 

Bereiding


Snij de pompoen en de aardappelen in dobbel steentjes. Snij de appels in stukjes. Hak het korianderblad fijn. Verhit de olie in een ruime pan, fruit de ui goudgeel.
Voeg de gemberwortel, de pompoen, de aardappelen, de appels, de koenjit, het kerriepoeder en het kaneelpoeder toe. Bak dit, al omscheppend, 5 minuten. Voeg de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de groenten in circa 20 minuten gaar. Pureer de soep en breng hem op smaak met een beetje suiker, peper en zout. Voeg de koriander aan de crème fraiche toe en voorzichtig doorroeren.
Serveer crème fraiche naast de soep.