koken & tafelen algemeen

Kerrie-appelsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

2 stuks appel (zachtzuur)
1 eetlepel citroensap
200 gram aardappels
1 stuks bleekselderij
5 stuks paprika (groen)
15 gram boter
1 eetlepel kerriepoeder
5 dl groentebouillon
50 gram garnalen
zout en peper
2 eetlepel kokos (geraspt)

Bereiding

De appels schillen, het klokhuis verwijderen, het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en het citroensap erdoor scheppen. De aardappels schillen, wassen en eveneens in kleine blokjes snijden.
De draden van de bleekselderij verwijderen. De stengel wassen en eveneens klein snijden. De paprika wassen en klein snijden. De boter in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud (onafgedekt) in 30-45 seconden op 100% laten smelten. De blokjes aardappel, de klein gesneden bleekselderij en paprika erdoor roeren en de groenten (onafgedekt) 4-5 minuten op 100% verwarmen. De blokjes appel en het kerriepoeder erdoor scheppen en (onafgedekt) 3 minuten op 100% verwarmen. Tussendoor eenmaal roeren. De bouillon erop schenken en alles (afgedekt) eerst in 6-8 minuten op 100% aan de kook brengen en vervolgens 10 minuten op 50% laten door koken. Tussendoor tweemaal roeren.

De soep enigszins af laten koelen en vervolgens met de staafmixer of in de foodprocessor pureren. De schaal schoon wassen, de soep met de garnalen erin terug doen en op smaak brengen met zout en peper.

De soep (afgedekt) in 4-6 minuten op 100% door en door heet laten worden, in 4 kommetjes schenken en garneren met fijn geraspte kokos.