koken & tafelen algemeen

Ghanese vissoep met okra

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Receptuur

2 groene bananen

50 gram boter

1 ui gesnipperd

2 tomaten ontveld en in stukjes

115 gram okra afgehaald

225 gram kabeljauw in stukjes

9 deciliter visbouillon

1 verse rode of groene chilipeper, fijngehakt

zout, peper

fijngehakte verse peterselie voor garnering

Bereiding

Snij de schil van de bannen door maar pel ze nog niet. Leg ze in een pan met voldoende water zodat ze onder staan en laat ze 25 minuten op een middelhoog vuur koken. Giet ze daarna af.

Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten. Roer de tomaten en de okra's erdoor en bak alles nog 10 minuten Voeg de vis, bouillon en chilipeper toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.  Pel de gekookte banaan en snij in plakjes. Roer ze door de soep en verhit deze nog een paar minuten. Serveer de soep en garneer met verse peterselie.