koken & tafelen algemeen

Gekruide aardappel-uiensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 eetlepel plantaardige olie

1 ui fijngesnipperd

1 centimeter gemberwortel geraspt

2 grote aardappels in blokjes van 1 centimeter

2 theelepel gemalen komijn

2 theelepel gemalen koriander

½ theelepel kurkuma

1 theelepel kaneel

1 liter kippenbouillon

Zout, peper

1 eetlepel yoghurt

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Fruit de ui en de gember 5 minuten. Voeg daarna de aardappels toe en bak onder voortdurend roeren nog een minuut. Meng de komijn, koriander, kurkuma en kaneel met 2 eetlepels water tot een pasta en voeg deze toe aan de aardappels. Laat een minuut al roerend meebakken. Voeg daarna de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook, doe een deksel op de pan en laat 30 minuten koken. Pureer de soep glad en garneer met een schepje yoghurt en wat zwarte peper.