koken & tafelen algemeen

Geitenkaas-mosterdsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

150 gram oude of extra belegen geitenkaas

25 gram boter

25 gram bloem

6 deciliter groentebouillon(blokje)

2,5 deciliter geitenmelk

3 eetlepels grove mosterd

zout&peper

4 plakjes roggebrood

50 gram zachte geitenkaas

Bereiding

Rasp de kaas. Smelt de boter in een soeppan en roer de bloem erdoor. Bak al roerend circa 3 minuten. Schenk al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij. Voeg dan de melk, de mosterd en de kaas toe. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is en breng op smaak met (weinig) zout en peper. De soep is al zout door de kaas .Hak de peterselie fijn en roer het grootste deel door de soep. Besmeer het roggebrood met de zachte geitenkaas en garneer met de overgebleven peterselie.