koken & tafelen algemeen

Gebonden tomatensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

50 gram boter

50 gram mire-poix  (vette)

25 gram tomatenpuree

½ laurier

1 kruidnagel

1 gemalen tijm ( mespuntje)

1 peperkorrel ( gekneusd)

60 gram patent bloem

1 liter bouillon

25 gram gare rijst

½ kopje room

1 eidooier

Mire-poix:

25 gram wortel

2 selderij stelen

25 gram ui

2 peterselie stelen

25 gram knolselderij

25 gram spekzwoerd

Bereiding

Snij de Mire-poix in kleine blokjes en in de boter aanfruiten, tomatenpuree  toevoegen en goed aanzweten. Let op! Niet te bruin aanfruiten. Tijm, laurierblad, peperkorrel en kruidnagel toevoegen. peperkorrel en kruidnagel even pletten. Bloem toevoegen, roux gaar maken door op een laag vuur onder constant roeren zorgen dat het niet meer aan de bodem blijft plakken en er een bal gevormd kan worden. De roux afkoelen op de snijplank. Bouillon heet maken en de koude  roux toevoegen en goed vermengen. Aan de kook brengen en 30 minuten laten koken. Op een laag vuur laten trekken. De soep door een zeef halen en op smaak brengen en op smaak brengen. Alle mire-poix delen moeten uit de soep gezeefd worden. De room, dooier en rijst toevoegen vlak voor het eten.