koken & tafelen algemeen

Gazpacho

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

500 gram grote sappige tomaten ontveld, van zaden ontdaan en in kleine stukjes

3 grote rode paprika’s in stukjes

2 eetlepels sherryazijn

4 eetlepels olijfolie

snufje suiker

zout en peper.

Om bij op te dienen:

ijsblokjes

reepjes rode, groene, gele paprika

reepjes ontpitte komkommer

fijngesneden hardgekookt ei

broodblokjes in knoflookolie gebakken.

Bereiding

Doe de tomaten, paprika’s, sherryazijn, olie en suiker in een keukenmachine en pureer de massa. Dek de schaal af en zet hem minstens 4 uur in de koelkast. Proef en breng zonodig op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met de diverse garneringen, of laat iedereen zelf de garnering toevoegen.