koken & tafelen algemeen

Citroensoep met room en hazelnoten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

4  citroenen (kan eventueel ook limoenen gebruiken)
30 gram boter
2 uien fijn gesnipperd
1 eetlepel bloem
100 gram blanke hazelnoten, fijngemalen
4 deciliter groentebouillon
1 deciliter slagroom
1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Rasp van 1 citroen de schil fijn. Snijd 1 citroen in plakjes en pers de rest uit. Verwarm de boter in een kleine soeppan en bak de ui zachtjes 8-10 minuten, zodat die helemaal zacht is en goudgeel gekleurd.
Roer de bloem en de hazelnoten erdoor en bak zachtjes mee zodat de bloem gaart. Schenk al roerend steeds wat van de bouillon bij het mengsel zodat deze mooi bindt. Voeg tot slot naar smaak citroensap toe en laat het nog zachtjes 5 minuten trekken.
Schenk al roerend de room toe, verwarm het wel maar laat het niet koken.. Breng de soep op smaak met zout peper en eventueel nog wat citroenrasp. Verhit de grilpan goed voor , smeer de citroenplakjes in met olijfolie en gril ze snel mooi goudbruin.
Serveer de soep met de geroosterde citroenplakjes.
Eventueel kan je variëren met garnalen  of uitgebakken spek.