
Champignonsoep
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Receptuur
300 gram champignons,
2 ½ deciliter bouillon
Bos peterselie
50 gram boter
Peper en zout
2 teentjes knoflook geperst
1 sherryglas Marsala
Voor de bechamelsaus:
30 gram boter
2 eetlepel bloem
7 ½ deciliter hete melk
Nootmuskaat
Bereiding
Maak de bechamelsaus van 30 gram boter, 2 eetlepels bloem en 7 ½ deciliter hete melk. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe en laat minstens 15 minuten pruttelen.
Snij de champignons heel fijn en bak ze ongeveer 10 minuten in 50 gram boter op een laag vuur. Voeg de knoflook, peterselie, zout, peper en marsala toe. Doe er na 3 minuten eerst de bechamel bij en daarna de bouillon. Breng eventueel op smaak met zout en peper.