koken & tafelen algemeen

Cashewnotensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 stengels bleekselderij
100 gram ongezouten cashewnoten
35 gram boter
25 gram bloem
2 kruidenbouillontabletten
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
125 milliliterl droge witte wijn
zout, peper
verse bieslook 

 

Bereiding

Bleekselderij schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Cashewnoten in keukenmachine fijnmalen. In (soep)pan boter smelten. Bleekselderij (op 2 eetlepels na) ca. 3 minuten zachtjes roerbakken. Bloem en gemalen noten erover strooien en geheel al roerend nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontabletten erboven verkruimelen, 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ca l0 minuten zachtjes laten koken. Slagroom, wijn en achtergehouden bleekselderij door soep roeren. Soep nog 1 minuut verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en bieslook erboven fijnknijpen. Lekker met geroosterd witbrood.