koken & tafelen algemeen

Borsjtsj

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

3 eetlepel zonnebloemolie of boter

2 uien in blokjes

2 middelgrote wortelen in blokjes

1 pastinaak geschild en in blokjes,

500 gram runderbiefstuk in blokjes van 2 cm

2 liter runderbouillon,

2 laurierblaadjes

½ theelepel gedroogde tijm,

Peper en zout

1 kleine kool fijngesneden

3 grote rijpe tomaten ontveld en in blokjes

3 grote rauwe bieten, geschild en grof geraspt

zure room om te serveren

1 eetlepel fijngesneden bieslook.

Bereiding

Verhit de helft van de olie of boter in een middelgrote pan, voeg de uien, wortelen en pastinaak toe en laat 5 minuten al roerend bakken tot alles lichtgekleurd is. Verhit een grote steelpan met dikke bodem, voeg de rest van de olie of boter toe en bak het vlees al roerend. Voeg dan de bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Temper het vuur en laat 30 minuten afgedekt sudderen. Voeg de kool en tomaten toe en laat nog 30 minuten sudderen. Voeg de rode bieten toe en laat 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer in soepkomen, schep er een theelepel zure room op en bestrooi met bieslook.