koken & tafelen algemeen

Azteekse bloemensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

2 theelepel plantaardige olie

1 ui fijngehakt

1 teentje knoflook geperst

2 eetlepel rijst

2 theelepel marjolein gehakt

2 theelepel tijm gehakt

2 liter kippenbouillon

12 courgettebloemen

440 gram kikkererwten (gekookt of uit blik) afgespoeld en uitgelekt

250 gare kipfilet fijngesneden

1 avocado gesneden

2 jalapenopepers gesneden

1 eetlepel verse korianderblaadjes

¼ ui fijngesneden voor garnering

Bereiding

Verwarm de olie in een pan op een middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Roer deze al roerend ongeveer 3 minuten. Voeg dan de rijst, marjolein, tijm en bouillon toe, breng dit aan de kook en laat het 15 minuten koken. Knijp met uw vingers de stampers en meeldraden uit de courgettebloemen, controleer of er geen insecten tussen zitten en was de bloemen door ze kort in water te dompelen. Knip de steeltjes kort af. Voeg vervolgens de kikkererwten, kip en courgettebloemen toe aan de bouillon en laat deze 3-5 minuten meekoken. Schep de soep in kommen en garneer met avocado, pepers, koriander en ui.