koken & tafelen algemeen

Avocadosoep met surimiflakes en kruidige crème fraiche

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 avocado's
1/2 citroen
8 deciliter gevogeltebouillon
1 bekertje crème fraiche met verse kruiden (125 ml)
l eetlepel gembersiroop
1 bakje surimiflakes (125 g)
2 bosjes lente-uitjes
zout, (versgemalen) zwarte peper
staafmixer

Bereiding

In pan 8 deciliter bouillon aan de kook brengen. Intussen avocado's schillen, halveren en pit verwijderen. Citroen uitpersen. Vruchtvlees in stukken snijden en besprenkelen met citroensap. Avocado, crème fraiche en gembersiroop door bouillon roeren. Soep weer tegen de kook aan brengen en met staafmixer pureren. Soep op laag vuur nog ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen surimiflakes halveren en lente-uitjes mooi schuin in ringen snijden. Avocadosoep over vier kommen of diepe borden verdelen. surimiflakes erop leggen en bestrooien met lente-uitjes.