koken & tafelen algemeen

Afrikaanse pompoensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

Olie

2 uien

1 eetlepel pittige kerriepoeder

1 kilo pompoen

500 gram aardappelen

4 appels

1 theelepel koenjit

1 theelepel kaneel

2 eetlepels geraspte gemberwortel

1 liter groentebouillon

2 laurierblaadjes

Zout en peper

1 deciliter room

rode paprika

bieslook

eventueel uitgebakken spekjes

 

Bereiding

Snipper de ui, snij de pompoen in stukjes, snij de aardappels en appels in stukjes. Verwarm de olie en fruit hierin de ui licht van kleur. Voeg kerriepoeder toe en fruit even mee. Doe de pompoen en aardappels erbij samen met de appels. Voeg koenjit, kaneel en gemberwortel toe. Bak dit enkele minuten en voeg dan de bouillon toe met de laurier. Kook dit ongeveer 30 minuten. Verwijder de laurier en pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper en garneer met klein gesneden rode paprika en bieslook. Voeg voor wat hartigs wat uitgebakken spekjes toe.