koken & tafelen algemeen

Aardappel-courgettesoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

1 ui

1 courgette

200 gram aardappels

15 gram boter

1 theelepel Italiaanse kruiden

4 deciliter kippenbouillon

1 deciliter koffieroom

50 gram roomkaas (vers)

50 gram ham

Zout en peper

 

Bereiding

De ui pellen en fijn snipperen. De courgette wassen, de steeluiteinden verwijderen, een klein stukje achterhouden en de rest in plakken snijden. De aardappels schillen en in blokjes snijden. De boter in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud in 1 minuut op vol vermogen in de magnetron laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen glazig fruiten. De Italiaanse kruiden met de courgette, aardappels, bouillon, en koffieroom toevoegen en alles (afgedekt) in 8-10 minuten op vol vermogen aan de kook brengen en vervolgens nog 5 minuten op 30% van het vermogen tegen de kook aan houden. Het mengsel iets laten afkoelen en in de foodprocessor pureren. De roomkaas en de in blokjes gesneden ham erdoor heen roeren en de soep op smaak brengen met zout en peper. Tot slot het achtergehouden stukje courgette raspen en de soep hiermee garneren. De soep (afgedekt) nog 3-4 minuten op vol vermogen doorwarmen alvorens ze in koppen te schenken.