koken & tafelen algemeen

Nam prik makhua tet

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

5 grote gedroogde pepers

2 theelepel zout

3 tomaten

1 stengel vers citroengras

3 takjes verse koriander

5 sjalotjes

10 teentjes knoflook

1 theelepel garnalenpasta (te koop bij de toko)

75 gram mager varkensgehakt

75 gram rundergehakt

3 eetlepel olie

1 theelepel rietsuiker

1 eetlepel limoensap

Bereiding

Snij de pepers in de lengte doormidden en week ze 5 minuten in warm water. Druk het vocht eruit. Wrijf ze fijn in de vijzel met het zout. Snij de tomaten in kleine blokjes. Snij het citroengras in ringetjes. Hak de koriandertakjes, en pel de sjalotjes en de knoflook. Snij de sjalotjes in vieren. Wrijf de sjalotjes en 5 teentjes knoflook samen met de garnalenpasta en de pepers fijn in de vijzel tot ze een stevige pasta vormen. Roer het door het gehakt. Hak de resterende teentjes knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook 2 minuten tot ze bruin kleuren. Voeg het gehaktmengsel, suiker, limoensap en tomaten toe en bak ongeveer 5 minuten tot alle vocht verdampt is.