koken & tafelen algemeen

Champignonsaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

60 gram ongezouten boter,

4 sjalotjes gesnipperd,

200 gram fijngesneden champignons,

1 takje verse dragon,

1 deciliter witte wijn,

6 deciliter bouillon,

2 eetlepel room of zure room,

peper, zout.

Bereiding

Smelt de boter op een laag vuur en fruit de sjalotjes glazig maar niet bruin Zet het vuur hoog en voeg de champignons en dragon toe. Bak het geheel 5-7 minuten tot de champignons goudbruin zijn. Blijf roeren tot het vocht verdampt is. Schenk daarna de wijn erbij, roer goed met een houten lepel over de bodem van de pan. Voeg de bouillon toe en laat tot de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de saus en pureer de champignons in een keukenmachine. Voeg bij de gepureerde champignons telkens een paar lepels bouillon, voeg daarna de room toe en mix de saus glad.