koken & tafelen algemeen

Bechamelsaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

40 gram ongezouten boter,

40 gram bloem,

4 ½ deciliter hete kippenbouillon,

4 deciliter room,

peper, zout,

50 gram boter in klontjes.

Bereiding

Smelt de boter in een diepe pan met stevige bodem op een laag vuur. Strooi de bloem op de boter en bak alles al roerend met een houten lepel 1-2 minuten. Zorg ervoor dat de boter niet verkleurt. Haal de pan van het vuur en roer en wat van de bouillon door. Meng goed door met een garde en voeg in kleine hoeveelheden de rest van de bouillon toe. Zet de pan terug op het vuur en breng al roerend aan de kook. Laat op een laag vuur 3-4 minuten sudderen, en voeg al roerend de room toe. Laat de saus nog 2-3 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de klontjes boter toe voor een mooie glans.