koken & tafelen algemeen

Bearnaisesaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

260 gram geklaarde boter (gesmolten boter waar het schuim vanaf is gehaald),

2 eetlepel verse gehakte dragon,

2 eetlepel verse gehakte kervel,

1 sjalotje fijngehakt,

4 gekneusde peperkorrels,

1 deciliter witte wijnazijn,

6 eidooiers,

cayennepeper,

zout.

Bereiding

Vul een pan voor de helft met water en breng aan de kook. Neem een vuurvaste schaal die in de pan past maar het water niet raakt. Smelt de boter in een andere pan en leg 1 eetlepell dragon en een ½ eetlepel kervel apart, doe de sjalot, peperkorrels, overgebleven dragon en kervel en azijn bij de boter, breng het geheel aan de kook en laat 4-6 minuten sudderen. Giet het mengsel in een kom. Zet deze kom op de pan met kokend water en voeg de eidooiers toe. Blijf kloppen tot het mengsel een spoor  achterlaat als de garde eruit  gehaald wordt. Haal de pan van het vuur en klop geleidelijk de boter erdoor. Zeef de saus en breng op smaak met cayennepeper en zout. Serveer lauwwarm met de overgebleven dragon en kervel.