koken & tafelen algemeen

Salbitxada

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 minuten

Receptuur

2 eetlepel gepelde amandelen

2 rode Spaanse pepers

6 tenen knoflook

2 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes

1 eetlepel peterselie fijngehakt

1 eetlepel rode wijnazijn

1,25 deciliter olijfolie

Zout en peper

Bereiding

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en stamp ze grof in de vijzel. Snij de pepers, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees grof. Hak de knoflook grof. Stamp de amandelen, pepers en knoflook in de vijzel tot een pasta en doe dan de pasta in een grotere kom. Voeg tomaten, peterselie en azijn toe en schenk langzaam in een dunne straal de olijfolie erbij. Roer met een garde tot een dikke vloeibare saus. Breng op smaak met zout en peper.