koken & tafelen algemeen

Mayonaise

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

 30 gram gepasteuriseerd eigeel

 2,5 deciliter olie

 Azijn

 Mosterd

 Citroensap of augurkennat

 Peper – zout

2 druppels Worchestershiresaus

Bereiding

Alle grondstoffen moeten op kamertemperatuur zijn. Eidooier, azijn, mosterd, citroensap zout en peper in een bekken mengen. Dit mengsel goed wit en luchtig kloppen. Een paar druppels olie toevoegen en goed vermengen. Nogmaals wat olie toevoegen, goed vermengen door te roeren. Nu druppelsgewijs en later in een straaltje de olie toevoegen, onder voortdurend roeren.

 

*Wanneer de saus te dik wordt een beetje azijn, augurken vocht of water

 toevoegen. Gepasteuriseerd eigeel kunt u krijgen bij de goed gesorteerde supermarkt of groothandel.