koken & tafelen algemeen

Rode bieten-mierikswortel vinaigrette

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

2 rauwe rode bieten

zeezout

versgemalen zwarte peper

1 theelepel gedroogde tijm

3 deciliter walnotenolie

1 a 2 eetlepels geraspte mierikswortel

1 deciliter rode wijnazijn

Bereiding

Boen de bieten schoon onder stromend water, schil ze en snijd ze in blokjes. Maal er zout en peper boven en strooi de tijm erover. Schep er twee eetlepels walnotenolie door. Rooster de bieten onder een hete ovengrill in 20 minuten gaar, schep ze regelmatig om. Doe de bieten met vocht over in een zeef en druk het bietenvocht boven een schone pot eruit. Voeg de mierikswortel en azijn toe en maal het zout en peper boven. Schenk de rest van de walnotenolie erbij. Sluit de pot af met een deksel. Schud de pot goed heen en weer tot een gebonden vinaigrette ontstaat.

.

Bewaren:

Goed afgesloten in de koelkast, houdbaar 1 week