koken & tafelen algemeen

Geroosterde tomaatjes-basilicum vinaigrette

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

125 gram kerstomaatjes

zeezout

vers gemalen zwarte peper

3 deciliter geurige olijfolie extra vergine

1 deciliter sherryazijn

15 gram verse fijngehakte basilicum

10 gram fijngeknipte bieslook

Bereiding

Leg de tomaatjes op een bakblik en strooi er zout en peper over. Druppel er wat olijfolie over en schuif het bakblik 10 cm onder een hete ovengrill. Rooster de tomaatjes 4 – 6 minuten tot de velletjes openknappen en beginnen te kleuren. Trek de velletjes eraf en doe de tomaatjes in een schone pot. (inhoud ongeveer een halve liter) Schenk de sherryazijn erbij en schep het basilicum en bieslook erdoor. Maal er zout en peper naar smaak boven en schenk er de olijfolie erbij. Sluit de pot af met een deksel. Schud de pot goed heen en weer tot een gebonden vinaigrette ontstaat.

Bewaren:

Goed afgesloten in de koelkast

 

Houdbaarheid: 1 week