koken & tafelen algemeen

Gepofte citroen-knoflook vinaigrette

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

4 grote citroenen

grof zeezout

versgemalen zwarte peper

3 deciliter geurige olijfolie, extra vergine

6 tenen knoflook

2 eetlepels verse tijmblaadjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd 2 citroenen in de lengte elk in 6 partjes, leg ze op een bakblik en strooi er zeezout en peper over. Leg de ongepelde tenen knoflook ertussen. Druppel 2-3 eetlepels olijfolie over de citroen en knoflook. Schuif het bakblik in de oven en rooster de citroenen en de knoflook en 15-20 minuten bruin en gaar. Doe het vocht van de gepofte citroenen over in een schone pot en knijp de tenen knoflook tussen duim en wijsvinger erboven uit. Strooi de tijm erover en maal er zout en peper naar smaak boven. Pers de andere citroenen uit en schenk 75 milliliter sap en de rest van de olijfolie erbij. Klop alles met een garde tot een gebonden vinaigrette en voeg de gepofte citroenen toe. Sluit de pot af met een deksel.

 

Bewaren:

Goed afgesloten in de koelkast

Houdbaarheid: 2-3 weken