koken & tafelen algemeen

Gember limoen vinaigrette

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

2 stengels sereh (limoengras)

4 cm verse gemberwortel

4 limoenen

zout

vers gemalen zwarte peper

1 rode peper

15 gram verse korianderblaadjes

3 deciliter chili olie

Bereiding

Verwijder de harde blaadjes en het stronkje van de serehstengels. Schil de gemberwortel en rasp het stukje fijn boven een schone pot. Boen 2 limoenen schoon en rasp de groene schil boven de pot dun af. Pers de limoenen uit en schenk het sap in de pot. Voeg zout en peper toe naar smaak. Zet de serehstengels en het pepertje in de pot. Voeg de koriander en chili olie toe. Sluit de pot af met een deksel. Schud de pot goed heen en weer tot een gebonden vinaigrette ontstaat.

Bewaren:

Goed afgesloten in de koelkast

Houdbaarhoud: met korianderblaadjes 1 week, gefilterd 2-3 weken