koken & tafelen algemeen

Aardbeien-chili vinaigrette

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 minuten

Receptuur

250 gram aardbeien

2 rode pepers

1 eetlepel suiker

1 deciliter rode wijnazijn

1 klein fijn gesnipperd rode ui

1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijngehakt

zout

versgemalen zwarte peper

3 deciliter geurige olijfolie, extra vergine

 

Bereiding

Was de aardbeien en snijd ze in vieren. Breng ze in een pan met de rode pepers, suiker en azijn aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal de pepers eruit (maar wel bewaren) en wrijf het aardbeienmengsel boven een schone pot door een zeef. Voeg de fijngehakte rode ui, rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Leg de pepers in de pot en schenk de olijfolie erbij. Sluit de pot af met een deksel. Schud de pot goed heen en weer tot een gebonden vinaigrette ontstaat.