koken & tafelen algemeen

Sinaasappel venkelsalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

 4 grote sappige sinaasappels,

1 grote venkelknol in dunne plakken,

1 ui in dunne ringen,

2 eetlepel olijfolie extra vergine,

12 ontpitte zwarte olijven in ringetjes,

1 rode chilipeper  van zaden ontdaan in zeer dunne ringetjes,

fijngesneden verse peterselie,

stokbrood om te serveren.

Bereiding

Rasp de schil van de sinaasappels en zet het apart. Verwijder de witte velletjes van de sinaasappels (doe dit boven een kom om het lekkende vocht op te vangen). Snij de sinaasappels in dunne plakken. Vermeng de plakken sinaasappel met de venkel en de uienringen. Druppel de olie in het opgevangen sinaasappelsap en schep dit over de salade. Strooi de olijvenringetjes en eventueel de chilipeperringetjes erover. Maak af met de peterselie en serveer met stokbrood.