koken & tafelen algemeen

Salade van gemengde groenten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

500 gram rode kool gesneden

3 rode bieten gepeld en geraspt

250 gram verse spinazieblaadjes gesneden

2 wortels geschild en geraspt

1 rode ui, in dunne ringen

Voor de knoflookcroutons:

6 tortilla’s van een dag oud gesneden in blokjes gesneden

3 teentjes knoflook geperst

2 eetlepel plantaardige olie

Voor de avocadodressing:

1 avocado geschild en gehakt

250 milliliter melk

2 eetlepel verse koriander

1 groene peper gehakt

1 eetlepel limoensap

Peper

Bereiding

Doe de rode kool, bieten, spinazie, wortels en ui in een kom en meng goed door elkaar. Leg het in een bergje op een serveerschaal. Meng voor de croutons de tortilla met de knoflook en de olie in een kom, leg ze daarna in een enkele laag op een bakblik en bak ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden tot ze bruin en knapperig zijn. Pureer voor de dressing de avocado en de melk in de keukenmachine. Voeg de koriander, peper, limoensap en peper toe en pureer glad. Strooi voor het serveren de croutons en de dressing over de salade.