koken & tafelen algemeen

Salade met garnalen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

16-20 rauwe tijgergarnalen gepeld en zonder darmkanaal,

1 kleine komkommer geschild en in dunne reepjes,

1 pomelo in stukjes,

1 wortel in dunne reepjes,

1 groene chilipeper in dunne ringetjes,

2 eetlepel geroosterde pinda’s grof gehakt,

sap van een ½ limoen,

4 eetlepel nuoc cham  (het recept vindt u op deze website onder Buitenlandse keukens-Vietnam) of chilisaus,

plantaardige olie om te grillen,

1 bosje verse basilicum zonder steeltjes gescheurd,

1 bosje koriander zonder steeltjes en gehakt.

Voor de marinade:

2 eetlepel nuoc mam of vissaus,

2 eetlepel sojasaus,

1 eetlepel pindaolie,

1 sjalotje fijngehakt,

1 teentje knoflook geperst,

2 theelepel ruwe rietsuiker.

Bereiding

Meng in een grote kom alle ingredienten voor de marinade, voeg de garnalen toe, schep goed door en zet 30 minuten weg. Bestrooi de reepjes komkommer met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel ze daarna af, laat ze uitlekken en meng ze in een kom samen met de pomelo, wortel, chilipeper en pinda’s. Voeg het limoensap en de nuoc cham toe en meng goed door elkaar. Steek de garnalen aan prikkers en grill ze 2-3 minuten tot ze roze zijn. Voeg de garnalen en kruiden toe aan de salade.

 

Tip: u kunt indien u geen pomelo kunt krijgen deze vervangen door een rode grapefruit.