koken & tafelen algemeen

Japanse salade van rundvlees en daikon

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 35 minuten

Receptuur

450 gram rosbief of ossenhaas aan een stuk, evt. vet en pezen verwijderd

2 eetlepel mirin

1 eetlepel donkere soja saus

kleine daikon (400 g ) geschild in linten geschaafd met een dunschiller

1 kleine stevige komkommer of een halve grote komkommer in de lengte gehalveerd in dikke diagonale plakken

20 gram verse muntblaadjes

75 gram  mizuna of rucola

 

Voor Japanse dressing

2 eetlepel lichte sojasaus

2 eetlepel rijstazijn

1 theelepel mirin

1 theelepel sesamolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden, prik het vlees rondom  diep met een saté prikker en leg in de schaal, voeg de mirin en de donkere soja saus toe. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren, schep af en toe goed om Leg het vlees op een rooster die op een braadslede past en grill het in 10 minuten rosé of langer naar smaak. Neem uit de oven en zet 5 minuten weg om te laten rusten. Doe intussen alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop door  elkaar. Verdeel de daikon over de borden. Snijd het vlees in dunne plakjes en doe in een kom met de komkommer, munt en mizuna of ricola. Voeg het grootste deel van de dressing toe en schep door elkaar. Leg de rundvleessalade op de daikon en besprenkel met de rest van de dressing

Mirin = Japanse rijstwijn lichte en donkere soja saus en daikon( witte radijs) Zijn verkrijgbaar in Japanse toko’s

Mizuna = een Aziatische slasoort verkrijgbaar bij gespecialiseerde sla soort Ook wel verkrijgbaar bij speciale oosterse winkels