koken & tafelen algemeen

Italiaanse salade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

100 gram wortel
100 gram selderijknol
2  tomaten (concassé)
100 gram ham
100 gram augurken
1 eetlepel  mayonaise
 
Sauce Vinaigrette
1 mespuntje mosterd
1 mespuntje zout en weinig peper
1 eetlepel azijn doorroeren.
1 eetlepel olie er voorzichtig door roeren
Dan als garnituur van elk 1  theelepel , gehakte peterselie, ui,  kappertjes , dragon en kervel toevoegen
 

Bereiding

Selderijknol en wortel schillen, wassen en julienne snijden.
De aardappel en\of selderijknol en wortel ieder afzonderlijk kort blancheren tot het beetgaar is.
Niet koud spoelen maar aflaten koelen op de snijplank.
Sauce vinaigrette saus maken.
Augurk, ham julienne snijden en vermengen met de dressing.
Tomaten pliceren en concassé  ( julienne snijden)
Alle ingrediënten vermengen met de dressing op smaak brengen en koel wegzetten in de koelkast.
Mayonaise apart serveren of naperen over de salade heen.
Apart toast en boter serveren