koken & tafelen algemeen

Huzarensalade

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

100 gram aardappels

100 gram appel

100 gram augurk

100 gram kalfsvlees of ham

10 gram  ui

 Zout, Peper,

Voor de French dressing:

1,5 deciliter olie          

0,5 deciliter wijnazijn       .

10 gram ui ( fijn gehakt )

peper en zout

5 gram peterselie ( fijn gehakt )

 

Bereiding

Kalfsvlees met wat zout gaar koken. Aardappelen schillen, wassen, in blokjes snijden, blancheren en aflaten koelen. LET OP! Niet te gaar koken. Augurk, appel en vlees in blokjes snijden, augurk enigszins uitknijpen. De appel als laatste snijden en direct vermengen met de augurk om verkleuring te voorkomen. Het ui goed fijn snijden. Alle ingrediënten luchtig met elkaar vermengen. Op smaak brengen en vermengen met French dressing, 1 tot 2 uur in de koelkast om de smaken op elkaar laten in te laten werken.