koken & tafelen algemeen

Lefser (Noorse aardappelpannenkoek)

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

500 gram aardappelen (geschild, gekookt en warm)

150 gram roggebloem

zure room

basterd suiker (bruin)

olie

Pureeknijper of zeef

koekenpan

kom

theedoek

 

Bereiding

Pureer de nog warme aardappelen met de pureeknijper en druk ze door de zeef

Laat deze puree uitdampen en afkoelen

Meng het bloem door de aardappelen en meng dit goed door elkaar

Maak een bal van dit deeg en leg het in de kom

Zorg dat de theedoek vochtig is

Leg deze over de kom en laat het geheel een nacht staan

Maak balletjes van het deeg

Rol deze uit tot de grote van de koekenpan

Verhit een beetje olie

Bak de pannenkoekjes aan beide zijden gaar en goudbruin

Serveren met zure room en basterdsuiker