koken & tafelen algemeen

Kaiserschmarren

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

160 gram bloem
2,5 deciliter melk
4 eieren
40 gram suiker 
70 gram rozijnen
50 gram boter
1 eetlepel rum
2 eetlepels poedersuiker
1 snufje zout

Bereiding

Was de rozijnen in heet water, dep ze droog en druppel de rum erover. Splits de eieren. Meng de melk met de suiker en de eidooiers en vorm er met de bloem een glad, dun vloeibaar beslag van. Klop de eiwitten met wat zout stijf en spatel ze door het beslag.
Verhit de boter in een grote pan. Schenk het beslag in de pan en laat even bakken. Strooi er de rozijnen over. Keer de pannenkoek, zodra de onderkant stevig is en bak hem op matig vuur gaar. Trek hem daarbij met 2 vorken in kleine stukjes. Draai het vuur dan uit en laat de Kaiserschmarren korte tijd uitdampen.