koken & tafelen algemeen

Engelse Flapjack

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

250 gram havermout
125 gram boter
50 gram bruine basterdsuiker
3,5 eetlepel honing 
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C
Smelt de boter in een pan. Voeg de honing en suiker toe en roer totdat de suiker opgelost is.
Beleg een rechthoekig bakblik (ongeveer 20 cm lang) met bakpapier.
Meng de havermout door het botermengsel. Schep het in het bakblik en duw plat met een houten lepel. Bak k de flapjacks voor 30 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn. Bak de flapjacks niet te lang, om te voorkomen dat ze een aangebrand smaakje krijgen. Laat de flapjacks helemaal afkoelen (dit zorgt ervoor dat de koek hard wordt). Snij de koek in stukken.