koken & tafelen algemeen

Zwartebessen mousse

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 2 uur en 0 minuten

Receptuur

250 gram geriste zwarte bessen + wat extra bessen voor de garnering

eventueel 2 eetlepels crème de cassis

5 eetlepels suiker

5 blaadjes gelatine

¼ liter slagroom

1 eiwit

½ borrelglaasje anijslikeur of 2-3 eetlepels gestampte muisjes

zwarte-bessenjam of –saus

 

Bereiding

Maak de bessen schoon en kook ze met 2 eetlepels suiker circa 3 minuten op laag vuur. Wrijf de massa door een zeef. Week intussen de gelatineblaadjes in ruim koud water tot ze zacht zijn. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerend op in de warme bessenmassa. Voeg eventueel de crème de cassis toe en laat het mengel iets afkoelen. Klop de helft van de slagroom met de rest van suiker stijf. Klop in een andere kom het eiwit stijf. Spatel voorzichtig  eerst de slagroom en dan het eiwit door de bessenmengsel en verdeel het over 4 mooie vormpjes. Laat de mousse afgedekt in de koelkast minstens 2 uur opstijven. Klop de andere helft van de slagroom met anijslikeur of de 2-3 eetlepels gestampte muisjes stijf. Stort de mousse op bordjes en serveer met de slagroom en de bessenjam of bessensaus.