koken & tafelen algemeen

Witte chocolade broodpudding

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

12 sneetjes wit casinobrood

6 eetlepels witte chocopasta op kamertemperatuur

2 eieren

4¼ deciliter melk

75 gram witte chocolade

kaneelpoeder

1 eetlepel amandelschaafsel

poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de korsten van het brood, halveer de sneetjes en bestrijk ze met chocopasta. Klop de eieren los met de melk. Rasp de chocolade. Beleg de bodem van de ovenschaal met het brood met de chocopasta naar boven. Schenk er een kwart van de melk op en druk de sneetjes lichtjes aan zodat het het brood het eimengsel opneemt. Bestuif lichtjes met kaneel en strooi er een kwart van de geraspte chocolade erover. Herhaal dit nog 3 keer, behalve op de bovenste laag, deze bestrooi je alleen met de amandelschaafsel. Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Bestuif de pudding direct na dat je het uit de oven heb gehaald met poedersuiker, en strooi er de bewaarde chocolade erover.