koken & tafelen algemeen

Rijstpudding met banaan

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

150 gram rijst (ongekookt)
1/2 liter halfvolle melk

1/2 liter water
1/2 theelepel zout
40 gram custardpoeder
2 zakjes vanillesuiker en suiker naar smaak
2 - 3 bananen
kaneelpoeder

Bereiding

Breng  in een kookpan met deksel  de melk en het water aan de kook.
Strooi de rijst in de kokende melk en het water.
Roer  af en toe in de pan tot de inhoud weer kookt. Leg een deksel op de pan en laat de rijst op een zeer lage hittebron zachtjes koken. Let op dat de rijst niet overkookt! Roer de rijst  na 15 minuten koken  om en leg de deksel weer op de pan. Zet de hittebron uit en laat de rijst  buiten de koelkast afkoelen.
Breng de afgekoelde rijst weer aan de kook. Roer er af en toe in. Roer in een kommetje een glad papje van het custardpoeder en circa 6 eetlepels water.
Roer voortdurend in de pan en giet het custardpapje  langzaam, met een dun straaltje in de kokende rijst. Blijf roeren tot de rijstpudding dik geworden is en circa 3 - 4 minuten  zachtjes borrelend  gekookt heeft. Zet de hittebron uit en breng de rijstpudding op smaak met vanillesuiker. Pel de bananen, snijd ze in kleine blokjes of prak ze fijn en roer ze door de rijstpudding.
Serveer de rijstpudding lauwwarm of koud -met kaneelpoeder voor de liefhebbers.