koken & tafelen algemeen

Pan de Calatrava

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 24 uur en 0 minuten

Receptuur

4 dikke plakken cake in blokjes gesneden
3 grote of 4 medium eieren
75 gram suiker
½ liter melk
rasp van 1 citroen
½  theelepel kaneelpoeder
50 gram suiker voor de karamel
 

Bereiding

Maak eerst de karamel van de 50 gram suiker. Doe de suiker in een steelpannetje met dikke bodem en verhit de suiker, totdat het gaat karamelliseren en het een donkerbruine karamelstroop wordt. Giet dit in het cakeblik of ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180º C.
Breek de cake in stukjes op de karamellaag.
Klop de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel, doe er de citroenrasp en het kaneelpoeder bij en giet er als laatste de melk bij. Mix het geheel nog even door.
Giet het mengsel bovenop de cakelaag en zet het in een met heet water gevulde schaal au bain marie in de oven. Bak dit ongeveer 45 minuten tot het dessert goudbruin en stevig is.Laat de cake afkoelen in de vorm. Zodra de cake helemaal is afgekoeld, verplaats deze dan naar de koelkast om goed koud te worden (het liefst een hele nacht. Stort de cake op een groot bord en serveer deze met slagroom en een beetje kaneel.