koken & tafelen algemeen

Mousse de Pommes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 1 uur

Receptuur

2 stevige appels (goudrenetten)

Sap van 1 citroen

Dezelfde hoeveelheid Cider

4 eetlepels kwark

1 eiwit

40 gram fijne suiker

Snufje zout

Bereiding

Boen de appels goed schoon. Schil ze en verwijder het klokhuis. Hou 4 mooie schillen achter. Meng deze met het citroensap en de cider en roer de schillen erdoor. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een pan met twee eetlepels water. Leg de deksel op de pan en kook de appels 10 minuten. Sla het eiwit met een snufje zout stijf. Haal de appels van het vuur, controleer of ze voldoende gaar zijn en pureer ze dan met een vork of een staafmixer. Roer de suiker en de kwark erdoor en spatel als laatste het eiwit er door.. Bekleed 4 vormpjes met licht ingevette huishoudfolie en schep de appelmoes er in. Laat het tenminste een uur opstijven in de koelkast.. Stort vlak voor het opdienen uit op een bordje en versier deze met de gemarineerde appelschillen.