koken & tafelen algemeen

Mangopudding

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Wachttijd: 6 uur en 0 minuten

Receptuur

4 eidooiers

1 kaneelstokje

1 ½ liter melk

500 gram suiker

3 mango’s gepureerd en gezeefd

75 gram amandelen gemalen

Voor de bovenlaag:

60 gram geblancheerde amandelen gehakt

2 eetlepel suiker

1 eetlepel kaneelpoeder

Bereiding

Klop de eidooiers in een kom en zet ze apart. Breng het kaneelstokje en de melk in een pan op middelhoog vuur aan de kook, neem daarna van het vuur en laat het 10 minuten staan. Haal het kaneelstokje eruit en roer er vervolgens de suiker door, zet weer op het vuur en laat de suiker al roerend oplossen. Neem de pan van het vuur en doe een scheutje bij de eidooiers en klop vervolgens de eidooiers door de warme melk. Zet de pan weer op het vuur en laat onder voortdurend roeren koken tot het mengsel gaat binden. Neem de pan weer van het vuur en roer de mango met de gemalen amandelen erdoor. Verdeel over 6 schaaltjes en laat enkele uren in de koelkast opstijven. Roer voor de bovenlaag de gehakte amandelen, suiker en kaneelpoeder door elkaar en sprenkel dit mengsel over de puddinkjes..