koken & tafelen algemeen

Karamelpudding

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Wachttijd: 12 uur en 0 minuten

Receptuur

300 milliliter slagroom

125 gram kristalsuiker

1 vanillestokje

6 blaadjes gelatine (12 gram)

600 milliliter karnemelk

 

Gekonfijte kumquats:

75 gram kristalsuiker

200 gram kumquats of 200 gram  mandarijntjes

2 eetlepels Cointreau

Bereiding

Verwarm in een steelpan op laag vuur 150 milliliter van de room met de suiker en het vanillestokje al roerend tot de suiker is opgelost. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Neem de room van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel en laat het smelten. Zeef het mengsel in een schone kom en voeg al roerend de karnemelk toe. Laat het verder afkoelen  totdat het lobbig is ( yoghurtdikte) Klop de rest van de slagroom ook tot yoghurtdikte en spatel het lobbige door het gelatinemengsel en schep het daarna in vormpjes. Maak de vormpjes eerst nat met koud water  dan lossen ze makkelijker. Goed op laten stijven in de koelkast. Verwarm de suiker voor de gekonfijte kumquats  met 2 deciliter water in een steelpan. Kook de siroop 2 minuten op hoog vuur en voeg de vruchten toe, draai het vuur laag en kook het 25 tot 30 minuten tot ze zacht zijn. Voeg op het laatst de Cointreau toe.