koken & tafelen algemeen

Custardpudding

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

5 deciliter melk

50 gram suiker

25 gram eidooier ( 1 dooier )

50 gram suiker

40 gram custard poeder

 2 gram vanille of 1 vanille stokje

 

Bereiding

Zeef de custardpoeder en voeg 50 gram suiker en vanille toe. Vermeng de dooier met een ½ deciliter koude melk en roer het met de custardpoeder tot een klont vrij papje. Kook de rest van de melk met de andere 50 gram suiker en eventueel een vanillestokje. Wanneer de melk kookt ongeveer de helft van de melk toevoegen aan het custard mengsel en goed vermengen. Dan de custard mengsel terug bij de rest van de melk gieten, goed mengen en even door koken. Direct uitgieten in de vormpjes, vorm of plaatje, en bestrooien met wat suiker en snel laten afkoelen. De vormpjes eerst met koud water omspoelen. Afkoelen eventueel in ijs- water.