
Chocolade perenpudding
Print deze pagina
Algemeen
Aantal personen: 3-5
Bereidingstijd: 45 minuten
Receptuur
125 gram boter gesmolten
200 gram fijne kristalsuiker
3 grote scharreleieren
180 gram bloem
75 gram cacao poeder
1 theelepel bakpoeder
6 eetlepels melk
3-5 rijpe peren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht 140 graden) Klop in een kom de boter en suiker glad voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf goed doorkloppen. Zeef de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder boven het mengsel en klop goed door met een houten spatel. Voeg de melk toe en roer glad. Lepel het mengsel in een licht ingevette taartvorm of ovenschaal van 20-30 cm doorsnede afhankelijk van het aantal peren dat je gebruikt. Schil de peren en snijd van iedere peer 1 cm van de onderkant zo dat ze recht op blijven staan. Druk de peren stevig in het mengsel zodat ze omringd zijn door de chocolade pudding. Bak 30 minuten of tot dat de pudding rondom de peren is gerezen en een stevige substantie heeft aan de randen maar nog smeuïg is in het midden. Serveer met slagroom of crème fraiche
Als de peren nog niet helemaal rijp zijn is het wijs om ze eerst 10 minuten in witte wijn en suiker te pocheren