koken & tafelen algemeen

Chocolade perenpudding

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-5

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

125 gram boter gesmolten

200 gram fijne kristalsuiker

3 grote scharreleieren

180 gram bloem

75 gram cacao poeder

1 theelepel bakpoeder

6 eetlepels melk

3-5 rijpe peren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht 140 graden) Klop in een kom de boter en suiker glad voeg de eieren 1 voor 1 toe en blijf goed doorkloppen. Zeef de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder boven het mengsel en klop goed door met een houten spatel. Voeg de melk toe en roer glad. Lepel het mengsel in een licht ingevette taartvorm of ovenschaal van 20-30 cm doorsnede afhankelijk van het aantal peren dat je gebruikt. Schil de peren en snijd  van iedere peer 1 cm van de onderkant zo dat ze recht op blijven staan. Druk de peren stevig in het mengsel zodat ze omringd zijn door de chocolade pudding. Bak 30 minuten of tot dat de pudding rondom de peren is gerezen en een stevige substantie heeft aan de randen maar nog smeuïg is in het midden. Serveer met slagroom of crème fraiche

 

Als de peren nog niet helemaal rijp zijn is het wijs om ze eerst 10 minuten in witte wijn en suiker te pocheren