koken & tafelen algemeen

Champagnemousse

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

350 milliliter champagne

125 gram suiker

30 gram custardpoeder

75 gram eidooiers

6 blaadjes gelatine

500 milliliter slagroom

Bereiding

Kook 300 milliliter champagne met 75 gram suiker. Meng de overige 50 milliliter champagne met de custardpoeder en giet dit al roerend bij de kokende champagne. Laat dit 2 minuten doorkoken tot het zetmeel gaar is. Klop de eidooiers met 50 gram suiker los. Roer dit door het champagne mengsel. Laat het mengel van champagne en eierdooier rustig afkoelen. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot je ze kunt uitknijpen en verwarm dit met een klein beetje water tot het is opgelost. Roer de gelatine door het afgekoelde mengel van de champagne en eidooier. Klop de slagroom lobbig (yoghurtdikte) en spatel door het mengsel. Spuit de champagnemousse in de champagneglazen en garneer met klein gesneden fruit en poedersuiker.