koken & tafelen algemeen

Rabarber met rijstebrij-ijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

Voor het rijstebrij-ijs

1 vanillestokje

400 milliliter melk

75 gram dessertrijst

100 gram suiker

600 milliliter slagroomijs

 

Voor de rabarber:

800 gram rabarber

1 deciliter appelsap

200 gram geleisuiker

250 gram aardbeien

5 takjes citroenmelisse(of munt)

zout

scheutje crème de cassis

Bereiding

Voorbereiden:

Halveer het vanillestokje in de lengte. Breng de melk met het vanillestokje en de dessertrijst aan de kook. Neem het vanillestokje uit de melk en schraap het vanillemerg boven de melk eruit. Kook de dessertrijst volgens de aanwijzing op de verpakking in ongeveer 12 minuten gaar. Roer er de suiker door en laat afkoelen en helemaal koud worden in de koelkast.

 

Bereiden:

Meng de rijst door het slagroomijs en laat het ijs in de vriezer in 1,5 uur bevriezen. Snijd de rabarber in stukken en kook die in een pan met het appelsap en suiker in circa 5 minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen, maak de aardbeien schoon en halveer ze. Doe ze in een kom met créme de cassis en bewaar ze in de koelkast. Schep de aarbeien door de rabarber. Snijd een paar blaadjes citroenmelisse klein en schep die door het fruitmengsel. Verdeel het ijs over vier bordjes en schep er het rabarber mengsel bij. Garneer met de rest van de citroenmelisse.